Satsar på bandy: en introduktion

Bandy är en sport som blivit relativt populär i Sverige, vilket har gjort att sporten fått allt mer uppmärksamhet och följare. Dock är bandy inte lika populärt i andra länder runt om i världen. Denna sport är väl utvecklad i norra delarna av Europa och särskilt i fyra länder. Dessa länder är Sverige, Ryssland, Finland och Kazakstan

Då sporten fått en större uppmärksamhet i Sverige lockar de stora matcherna fler och fler åskådare. SM-finalen är den tävling som attraherar flest tittare, vilket gör att den brukar ha flera tusen åskådare.

De största bandyevenemangen

De två vanligaste turneringarna som man brukar spela på inom bandy är den svenska elitserien och den ryska superligan. Utöver dessa två finns det även en årlig internationell tävling, världsmästerskapen. Denna spelas i slutet av oktober varje år. Det är även denna tävling som är den mest prestigefyllda inom sporten och de två nationerna som brukar dominera är just Sverige och Ryssland.

Att spela på bandy och vad bör man tänka på

Då bandy inte är en stor världssport kan man oftast inte spela på sporten på stora internationella hemsidor. Detta innebär dock inte att man överhuvudtaget inte kan spela på sporten. Flertalet olika svenska spelbolag erbjuder personer möjligheten att spela och satsa pengar på olika bandyevenemang. De flesta som spelar på bandy satsar pengar på vilket lag som ska vinna elitserien. Dock ökar intresset för att spela på sporten under större tävlingsarrangemang, såsom vid världsmästerskapen.

Dock ska man ha i åtanke att det inte finns oändligt många möjligheter att spela på sporten då den inte anses vara en av de populäraste av de olika spelbolagen. Det är därför viktigt att veta att det vanligaste spelet är det som kallas för vinnarspel.

Vanligaste spelen i bandy

Ett av de vanligaste spelen som man brukar spela på när det kommer till bandy är ett spel som brukar kallas för fulltidsresultat. Det kan även kallas för vinnarspel. Här går det ut på att man ska försöka att förutspå vilket lag som kommer att vinna matchen. Spelbolagen sätter upp olika odds som fungerar som en riktlinje och förklarar förhållandet mellan vinst och insats.

Spelbolagen sätter olika odds på respektive match och de varierar kraftigt beroende på om laget anses vara professionella eller nykomlingar. Man spelar på vilket lag som kommer göra hemmaseger eller en bortaseger. Det går även att satsa sina pengar på att det kommer att bli oavgjort mellan de två olika lagen.

Ett annat vanligt spel när det kommer till bandy är det som kallas för över eller under. När det kommer till bandy brukar det göras en hel del mål under de olika matchernas gång. Målsnittet är att det vanligtvis burkar göras runt nio mål i respektive match. Detta gör att det blivit väldigt populärt med att man spelar på hur många mål som kommer att göras i matchen.

Över eller under-spelet går helt enkelt ut på att man satsar pengar på hur målrik matchen kommer att bli. Ett exempel som gör det lättare att förstå är att man spelar på om det kommer göras fler eller färre mål än nio under matchen. Denna gräns kan variera och behöver inte alltid vara nio, dock är den alltid förutbestämd innan matchen påbörjas.

Sist men inte minst är det vanligt att spela på resultat och handikapp. Det är dock ingen lätt uppgift att försöka förutspå och satsa pengar på slutresultatet. Detta på grund av att det brukar göras ett stort antal mål under en bandymatch. Detta gör dock att oddsen också kan bli väldigt höga. Desto vanligare är det att spela med Asian Handicap när det kommer till bandy. Uttrycket härstammar från att asiater inte gillade att matcher kunde sluta oavgjort när det blev vanligt för dem att spela på olika sporter.

Enkelt förklarat går Asian Handicap ut på liknade sätt som när man spelar på fulltidsresultat. Det som skiljer de två åt är dock att vid Asian Handicap börjar matchen med att respektive lag har ett handikapp. Ytterligare en speciell grej med Asian Handicap är att man inte endast kan vinna eller förlora ett spel, man kan även få tillbaka delar av sin insats. I vissa fall kan man även få tillbaka hela insatsen som man gjort.

Skillnaden med att spela på bandy och andra sporter

Den stora skillnaden med att spela på bandy gentemot andra sporter såsom fotboll är att man kan spela på över eller under. Det vill säga att man spelar på om det kommer bli färre eller fler mål en ett förutbestämt resultat.

För- och nackdelar med att spela på bandy

Precis som med att spela på andra sporter finns det för- och nackdelar med att spela på bandy. Den största fördelen som brukar lyftas fram är att det är rogivande och underhållande. Många upplever att matcherna blir mer spännande då det görs fler mål.

En nackdel med att spela på bandy i jämförelse till andra sporter är att inte alla sajter erbjuder betting på bandy. Dessutom är de olika spelen inom bandy mer begränsade än inom fotboll exempelvis där det finns en mängd olika alternativ att spela på. Detta är på grund av att bandy inte är en lika populär sport internationellt sett.

Lägg till kommentar

kommentarer (0)

Välkomstbonus på betting - så fungerar det!

Satsa pengar på skidor för mer underhållning och spänning