Betta på handboll: en nybörjarguide

Det finns ett enormt stort intresse för att betta på handboll i Sverige. Betting är en mycket populär spelform som förhöjer underhållningen och spänningen under en redan spänningsfylld match men också för att insatserna på spel inte behöver vara stora. Handboll är som sagt en snabb och målglad sport där allt kan hända vilket gör sporten är oerhört underhållande.

Spelare har störst intresse att betta på svenska Elitserien, spanska Ligan ASOBAL samt tyska Bundesliga men det är också omtyckt av spelare att betta på de stora mästerskapen som OS, VM och EM.

Majoriteten av alla spelare idag föredrar att betta online eftersom det ger många fördelar. Det är enkelt och smidigt att registrera spelkonto hos spelbolag online, spelsajter erbjuder vanligtvis sina medlemmar ett stort spelutbud och bästa av allt - man kan spela precis när och var man vill, bekvämt i hemmet eller på språng med surfplatta eller smartphone. 

Hur man bettar

Den kanske mest populära spelformen för betting på handboll är att spela på matchvinnare. Det finns givetvis flera andra populära former av betting såsom handikappspel och Över/Under . Handbollsmatcher är målrika, mer än ishockey och fotboll, vilket gör betting på antal mål omtyckt. Den mest spännande och intressanta spelformen är troligtvis live betting. Matcherna är oerhört actionfyllda, snabba och kan vända när som helst. Här kan spelare hitta trevliga odds om han eller hon är uppmärksam och kan se när matchen är på väg att ta en överraskande vändning. De vanligaste och mest populära spelen på online betting är:

Matchresultat

Här spelar man på det lag man tror kommer att vinna matchen genom att satsa på ett av tre alternativ: hemmaseger - 1, oavgjort - X eller bortaseger - 2. Oddsen sätts av spelsajten. Det kan vara bra att veta att matcher i handboll nästan aldrig slutar oavgjort men den som bettar på X kan få upp till 10 gånger pengarna.

Handikappsspel

När det kommer till betting i handboll är handikappspel populärt trots att matcherna är målrika och därmed svårare att tippa. Att många spelar handikappspel är på grund de relativt höga oddsen och en spelare med bra instinkt har chans att hämta hem fina vinster.

Över/Under

Detta är också en populär spelform där man får välja att spela på totalt antal mål i halvtid. matchtotalen eller totalen för ett lag.

Livespel

I handboll är livebetting en mycket attraktiv form av betting. Förutom den förstklassiga sportunderhållningen handbollsmatchen bjuder på kan en uppmärksam spelare, som ser när en match är på väg att vända, spela på riktigt bra odds.

Största handbollsturneringarna

Världens högst rankade liga i handboll är den tyska Bundesligan, tätt följd av spanska Liga ASOBAL. Svenskar fokuserar givetvis på Elitserien men även den europeiska klubblagsturneringen Champions League är av intresse. Här möts Europas bästa klubbar för att mäta krafterna mot de olika lagen. De internationella mästerskapen som VM, OS och EM ägnas mycket stor uppmärksamhet i betting sammanhang. Här dominerar de norra Europeiska lagen rejält. De största handbollsturneringarna är;

Elitserien, Sverige

Bundesliga, Tyskland

LNH Division 1, Frankrike

Liga ASOBAL, Spanien

Nemzeti Bajnokság, Ungern

Bra råd och tips

För den som vill vara så framgångsrik som möjligt med sina satsningar gäller det att läsa på lite om formen i de olika lagen. Detta gäller oavsett om man bettar på svenska handbollsligan, spanska eller tyska ligan. Vad man måste komma ihåg är att handbollsmatcher är relativt svåra att förutsäga eftersom matchen kan vändas fort. Jämnstarka lag kan snabbt hämta in ett underläge eller förlora ett överläge, allt kan hända. Nyckeln till ett bra spel i handboll är formkurvan och målvaktsformen. Målvakten byts ofta ut under matchen eftersom en målvakt i toppform kan avgöra jämna matcher. Den spelare som har en bra känsla för målvakternas form har goda chanser att göra vinnande satsningar. Många online spelsajter ger bra råd och tips till sina medlemmar plus att de erbjuder statistik, resultat, tabeller, spelschema och mycket annat . Bästa rådet är dock att följa sina egna instinkter när man spelar. Kom ihåg att det ska vara roligt och underhållande att spela och spela aldrig för mer än vad plånboken tillåter. Betting är trots strategi och statistik ett turspel vilket innebär att man kommer att vinna en del och man kommer att förlora emellanåt. Varför betting är så oerhört populärt är att spelare kan satsa små belopp ofta för att förhöja nöjet och spänningen på matcher utan att det tär på ekonomin.

Om handboll

Det antas att handbollens ursprung kom från spel i det antika Grekland och Romarriket och att den moderna sporten blev till i Danmark eller Uruguay. Vad som är säkert är att den moderna handbollen utvecklades i Tyskland samt tidigare Tjeckoslovakien och spreds sedan snabbt vidare till både Sverige och Danmark. Det internationella genombrottet för sporten kom dock inte förrän under 70-talet i och med att handboll fick plats på OS-programmet. Sporten har vuxit i popularitet och utövare och idag består det internationella handbollsförbundet av mer än 150 medlemsländer. Genom åren har Sverige producerat många toppspelare och svenska landslaget har haft stora framgångar. Handboll är en oerhört snabb, actionfylld och mycket underhållande sport som passar alldeles utmärkt för betting.

Lägg till kommentar

kommentarer (0)

Betta på fotboll - spela över/under

Betta på ishochey: allt du behöver veta